• berlin topbanner small
  • berlin topbanner small
  • berlin topbanner small
  • berlin topbanner small
  • berlin topbanner small

Selkaberne betaler ikke skat i Danmark!

Danske Selskaber

Som I kan læse af nedenstående Ritzau meddelse, så er det kun hvert tredje firma i Danmark, som betaler selskabsskat!
Set i det lys, er det jo ikke mærkeligt, at den almindelige dansker brandbeskattes, at arbejdsledige tvinges på kontanthjælp, og at man har svært ved at finde bare et tocifret millionbeløb til kultur og samfund.

Lad os håbe, at politikerne efterhånden indser, at den linje hvor de fortsat skaber øget fattigdom i Danmark, ikke er en farbar vej frem, hvis vi ønsker et velfungerende samfund.

Ritzau:
Kun hvert tredje firma betaler skat i Danmark! Næsten 110.000 skattepligtige firmaer betaler ikke selskabsskat, viser ny analyse.

Skat offentliggør for første gang skattebetalingen i samtlige af landets 161.000 selskaber. Og bundlinjen overrasker selv ministeren: Kun hvert tredje selskab betaler dansk selskabsskat.

68 procent af alle skattepligtige selskaber - eller to ud af tre - betalte ikke en krone i skat i 2011, skriver Politiken.

Sådan lyder konklusionen i en ny analyse af selskabernes skattebetaling i Danmark, som er udarbejdet af Skatteministeriet forud for lanceringen af de såkaldte åbne skattelister i næste uge.

Her bliver det for første gang muligt for offentligheden at se, hvor store beløb hvert enkelt selskab betaler i skat.

Fald på næsten 30 mia. kr.

Og det er ikke imponerende tal ifølge Politiken, som skriver, at selskabsskatterne fosser ud af statskassen. I løbet af de seneste fem år er statens selskabsskatteindtægter faldet fra næsten 70 milliarder i 2006 til 40 milliarder kroner sidste år.

Skatteminister Holger K. Nielsen (S) siger, at regeringen vil føre en "tæt kontrol" med selskaberne og slå hårdt ned på dem, der snyder eller vrider lovreglerne.

Han mener dog også, at der kan være gode forklaringer på de lave selskabsskatter.

- Her tænker jeg både på, at vi befinder os i en økonomisk krise og på de ordninger, der giver selskaberne en helt legitim mulighed for at sænke skatten, siger Holger K. Nielsen til Politiken.

- Men vi kan håbe på, at den nye åbenhed om skattebetalingen vil få flere selskaber til at overveje, om ikke de skulle betale lidt mere i skat, tilføjer han.

Det samlede antal "skattefri" selskaber i Danmark er oppe på næsten 110.000. Kun 52.000 selskaber - eller hvert tredje - betalte selskabsskat sidste år."

 
MJ