Ansøgninger

Dansk Musiker Forbund tilbyder nu musikere at søge om midler i en ny musikfremmende pulje

 

Dansk Musiker Forbund tilbyder nu musikere at søge om midler i en ny musikfremmende pulje.
Musikere kan søge om midler i tre forskellige kategorier: Internetkoncerter, live koncertstøtte og andre musikfremmende ideer. 

 

Puljen henvender sig primært til freelancemusikere, der er hårdt ramt af corona-situationen. Alle musikgenrer opfordres til at søge. 

For at komme i betragtning som modtager, skal du som ansøger være bosiddende i Danmark. 

Man søger støtten ved at kontakte sin lokalafdelingsformand, Michael Justesen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og udfylde ansøgnigsformularen: her.

Vær opmærksom på at den samlede pulje har en beløbsgrænse. Puljen søges fordelt bredt og til så mange ansøgere som muligt. Der kan derfor kun tildeles støttemidler til samme ansøger i begrænset omfang.

Ansøgningsfristen er løbende. Benyt ansøgningslinket længere nede i teksten

I forhold til streamede koncerter er der mulighed for at disse kan afvikles hos DMF on location med teknisk support.

 

Nærmere beskrivelse af puljerne

Pulje 1 

Anvendes til at støtte internetkoncerter, der kan streames af alle borgere i Danmark med internetadgang. 

Musikerne opfordres til at søge betaling ved afholdelse af koncerterne.

Pulje 2 

Anvendes til at støtte koncerter udendørs, på afstand og for alle borgere i Danmark. Ansøger opfordres til at tænke på udsatte og svage grupper i samfundet, som i forvejen har lille adgang til musik og kultur. Fantasien bør her ikke ha’ grænser, men vi tænker selvfølgelig på udendørskoncerter, baggårdskoncerter, fællessang eller lignende. 

Pulje 3

Anvendes til at støtte nytænkende og opfindsomme musikfremmende formål, der falder udenfor pulje 1 og 2. Et nyt formål opfordres til at være mest mulig være til gavn for flest mulige borgere i Danmark.

Også her bør fantasien ikke sætte grænser. Formidlingsprojekter i bredeste forstand er velkomne. Så der kan ansøges om støtte til projekter, der har til formål at formidle musikere. Såsom musikalske interviews, musikvideoer, indspilninger, podcasts eller lignende.

 

Dansk Musiker Forbund gør ansøger opmærksom på, at støttebeløb og eventuelle indtægter fra projektet er skattepligtig indkomst. Vi gør endvidere opmærksom på, at støttebeløb formentlig vil kunne medføre fradrag fra diverse statslige hjælpepakker.

Modtager du tilsagn om støtte, kan dette være enten støtte til formålet eller honorarmæssig betaling til musikere.

Vi tilstræber en sagsbehandling på 5 hverdage efter modtagelsen af din ansøgning.

Søg Dansk Musiker Forbunds pulje her.

 

Vær opmærksom på, at der i forbindelse med KODA-afgifter, gælder særlige regler i disse tider. Derfor skal du kontakte KODA for at få afklaret spørgsmål om KODA-vederlag.

Læs mere om KODAs retningslinjer for livestreaming af koncerter i krisetid her.

Du kan kontakte KODA på telefonnummer 33 30 63 20.