Formand Michael Justesen

Michael Justesen, Formand

Dagpengesituationen skal løses!

I forbindelse med Socialdemokratiets kongres og Socialistisk Folkepartis formandsvalg, har debatten om dagpengeperioden og optjenings perioden været debatteret kraftigt. Clemens har haft problemet oppe i Debatten, og der klinger Regeringspartiernes argumenter efterhånden så hult, at man uforskyldt må krumme tæerne.

Det tog lant tid før der blev taget hul på protesterne. Protesterne imod regeringspartiernes politik, som stædigt fastholder de nye regler, der betyder, at mange tusinde uforskyldte mennesker økonomisk bliver stillet uanstændigt dårligt.

For mig er det helt tydeligt, at Helle Thorning ikke har haft de fornødne evner, da Regeringsgrundlaget i sin tid blev forhandlet på plads i "Tårnet" på Amager. I dag bruger hun så de kræfter hun har, på at slå alle fornuftige argumenter ned hos sine allierede regeringspartnere. Det er beskæmmende! Først og fremmest for de mennesker det kommer til at gå ud over. Men også overfor de mange vælgere, som valgte at stemme på den røde fløj, fordi de ønskede forandringer og respekt. Respekt for det enkelte individ og for et samfund, der skal kunne rumme alle.

Lige nu er der mange fagforeniger, som kraftigt opfordrer Regeringen til at gøre noget fornuftigt ved situationen. Og ikke bare snik snakke om akutpakker, som på ingen måde kommer i nærheden af at løse problemerne.

Den nu lykkeligt forbigåede Astrid Krag - som talte imod nye sikringer af de ledige, som ryger ud af dagpengesystemet - tilkendegav i sine politiske indlæg i forbindelse med formandsvalget i SF, at hun ville arbejde på at gennemføre en større beskatning af Nordsøolien. De mange millioner skulle gå til en grøn fond.

Det viser med al klarhed, at det ikke er et spørgsmål om penge. Men alene om den politiske vilje og forståelse, den enkelte politiker har for problemet. For Astrid Krag var det altså en grøn fond, der vejede tungest.

Jeg håber inderligt, at de kommende måndeder vil føre til en fornuftig løsning for alle, der er i farezonen. Vi er nød til at finde en værdig måde, at skrue vores samfund sammen på. Historien har vist, at urimelige uligheder, som fastholder mennesker i håbløse situationer, er den sikre vej til spændinger og øget konflikter i samfundet.

MJ