Nyheder

DR VokalEnsemblet får en ECHO Award i Berlin

Søndag den 14. oktober modtager DR VokalEnsemblet en ECHO Award i Berlin for samarbejdet med blokfløjte-virtuosen Michala Petri på udgivelsen af cd’en 'The Nightingale'. Det skriver DR Presse i en nyhedsmail.

Allerede i juli  måned blev det officielt, at udgivelsen havde vundet i kategorien 'World Premiere Recording of the Year'. Men det er altså nu på søndag, at Michala Petri går på scenen i Konzerthaus Berlin for at modtage prisen. ECHO er den største klassiske musikpris i Europa og én af de bedst kendte priser på verdensplan inden for genren.

Har kun udgivet tre cd’er

Chefen for DR’s ensembler, Kim Bohr, siger i nyhedsbrevet:

"Det er en meget stor appelsin i turbanen, når vores stadigt unge kor vinder en så prestigefyldt pris. Koret har indtil videre kun udgivet tre cd'er, så det er svært ikke at være utroligt stolt."

En anden af disse tre cd'er med DR VokalEnsemblet - "Poulenc: Choral Works" - blev oven i købet nomineret til den engelske Gramophone Award i september.

Cd’en "The Nightingale" består af fire værker af komponisterne Ugis Praulins, Daniel Börtz, Sunleif Rasmussen og Peter Bruun. Stephen Layton dirigerer på indspilningen. Flere af værkerne på cd'en har været opført live i DR og andre steder.

Kilde: Jyllandsposten