GLOBENHAGEN 2011

Posted in Musikken online 2011 - nr. 4

Globenhagen-201100228Da DMF Københavns mini-festival GLOBENHAGEN blev skudt af sted for tredje år i træk, skete det i nye rammer. Lobbyen på Avenue Hotel var over to intense dage i oktober forvandlet til et spillested, hvor ti forskellige verdens- og folkemusik-acts kunne opleves. Det utraditionelle venue på Åboulevarden var nøje udvalgt på grund af beliggenheden i bekvem gå-afstand fra Forum. Her var cremen af den internationale world-branche samlet fra d. 26. til d. 30. oktober til WOMEX eller World Music Expo – en stort anlagt international branchefestival for verdensmusik.

Tanzaniansk pop og nordisk lyd

De ti udvalgte bands på GLOBENHAGEN repræsenterede et meget bredt udsnit af world og folk-miljøet i København – fra tanzaniansk-inspireret pop over varmblodig klezmer til diverse fortolkninger af nordisk lyd.

De deltagende acts og deres professionelle samarbejdspartnere har efterfølgende udtrykt stor tilfredshed med GLOBENHAGEN. Violinist Kristian Bugge har deltaget som musiker på alle tre GLOBENHAGEN-festivaler. Også han var en glad mand efter showcasen med Jensen & Bugge Band på Avenue Hotel:
”En meget konkret ting var den canadiske booker, Bob Jensen, der sagde, at hvad han havde hørt med Jensen & Bugge Band på GLOBENHAGEN var nok det mest velegnede af alt, hvad han havde hørt i løbet af WOMEX-dagene til at sende på turné i Canada. Så det er rigtig spændende, hvad der kan komme ud af det,” beretter en glad Kristian Bugge.

Stort behov for alternativ platform
Showcase-festivalen gav i det hele taget musikerne en unik mulighed for at præsentere en masse sprudlende livemusik for de mange toneangivende branchefolk, der var samlet i hovedstaden i netop de dage. Kun tre danske acts havde fundet vej gennem nåleøjet til de officielle WOMEX-showcases i DR Koncerthuset, så behovet for en alternativ præsentations-platform var igen i år til at få øje på.

Sidste år i København
Det var tredje – og i denne omgang sidste – gang, at København husede WOMEX. Det store verdensmusik-cirkus river teltpælene op for denne gang og løber næste år af stabelen i Thessaloniki, Grækenland.
GLOBENHAGEN er opstået som supplement til WOMEX, men folk i de københavnske verdens- og folk-miljøer har fra flere sider ytret ønske om, at GLOBENHAGEN-konceptet består som præsentationsscene for netop disse genrer. 2012 må vise, om GLOBENHAGEN-festivalen er kommet for at blive.

Comments (0)

Leave a comment

You are commenting as guest.