Ungdom

 

wmcv logo web      Ishoej-Kulturskole-logo-rgb      Statens Kunstraad LOGO PMS

 


 HUSK - ansøgningsfrist til GLOBAL TUNES d. 1. november!

Nu kan du melde dig til audition på det nye projektforløb GLOBAL TUNES med tarifbetalte live-koncerter, workshops og masser af indspark til din musiker-karriere. GLOBAL TUNES henvender sig til verdensmusikere i Danmark, og har base på World Music Center Vestegnen på Ishøj Kulturskole.


GLOBAL TUNES – to professionelle Worldmusic-ensembler
Er du semiprofessionel eller professionel musiker inden for genren Worldmusic? Og har du lyst og mod på at arbejde seriøst med et sammensat ensemble med base på World Music Center Vestegnen i Ishøj Kulturskole? Så er det nu du har chancen for at få nogle af dine musikalske drømme opfyldt.

Det er ikke så vigtigt, hvilket instrument/ vokal du udøver, men mere at du som minimum har et semiprofessionelt niveau. Med udgangspunkt i musik fra de største etniske minoriteter i Danmark – tyrkisk, kurdisk, mellemøstlig, Pakistan og Balkan – vil der i samarbejde med de to kapelmestre Bilal Irshed og Morten Carlsen, blive sammensat et passende repertoire.

GLOBAL TUNES løber fra medio december 2013 til medio december 2014. I perioden vil du medvirke i minimum 10 koncerter og en række workshops på venues og uddannelsesinstitutioner. Koncerter og workshops aflønnes efter DMFs tariffer. I GLOBAL TUNES-forløbet vil du også komme igennem målrettet undervisning og coaching, der er skræddersyet til din musikerkarriere.

GLOBAL TUNES er et initiativ oprettet under Statens Kunstråds nye mentorordning. Forløbet er blevet til i et samarbejde mellem Ishøj Kulturskole og Dansk Musiker Forbund København.

Audition
Tid: tirsdag d. 5. + onsdag d. 6. november 2013, kl. 12:00-16:00
Sted: Ishøj Kulturskole, Vejledalen 9, 2635 Ishøj

Tilmelding
Hvis du har lyst til at deltage på GLOBAL TUNES, skal du tilmelde dig audition senest fredag d. 1. november 2013 kl. 12:00.
Tilmelding sker på www.ishojkulturskole.dk
Klik på ’World Music Center Vest’ i venstre sidemenu og tilmeld dig via online tilmeldingsformular.
Send desuden CV + audio/video links med din musik til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">
Efter tilmelding bliver du kontaktet, om hvornår du skal møde til audition.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte projektleder Lars Bo Kujahn på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


World Music Center Vestegnen (WMCV)
Formålet med center World Music Center Vestegnen (WMCV) er at udvikle og forankre et brohoved/platform for interkulturelle musikere/undervisere på Vestegnen i Region Hovedstaden. Helt konkret er det at lette adgangen for interkulturelle musikere/undervisere til arbejdsmarkedet.

Strukturel organisering
WMCV vil arbejde med to spor, et koncerterende og et pædagogisk:
Et orkesterkoncept, med etablering af to selvstændige og udøvende ensembler, samt et workshop- og undervisnings-koncept på relevante uddannelsesinstitutioner.
Dette vil foregå i et samarbejde med Kulturhusene på Vestegnen: Baltoppen, Albertslundhuset, Forbrændingen, Hvidovre Kulturhus, Viften, Ishøj Kulturcafé, Portalen i Greve, Lyngby Kulturhus, Trommen i Hørsholm, Gentofte Hovedbibliotek, Klaverfabrikken i Hillerød og Værftet i Helsingør.
Der etableres to ensembler med hver én kapelmester til hvert basisensemble.

Kapelmestre
De to kapelmestre er:

Hvert ensemble vil så hvidt muligt bestå af lige dele danske og nydanske musikere.

De to worldmusic-ensembler vil spille koncerter – og lave workshops – fortrinsvis på kulturhuse/ klubber/ festivals på Vestegnen i Region Hovedstaden – men vil i øvrigt stå til rådighed, hvor det ellers er oplagt.

Langsigtet perspektiv
På længere sigt er det tanken at dette kulturmøde skaber et kreativt musikmiljø, som kan fastholde og synliggøre mange af de kunstnere indenfor Worldmusicgenren på Vestegnen og i DK, som ellers ikke vil få chancen for at videreudvikle deres karrierer og præsentere deres musik. Som en naturlig udvikling af WMCV vil de medvirkende kunstnere blive tilbudt som undervisere på folkeskoler, musikskoler samt i andre undervisningsmiljøer i hele regionen.

Perspektivet på længere sigt er at indføre Worldmusic som genre på konservatorier, MGK og lignende musikuddannelsesinstitutioner.

Organisation og samarbejdsparter
WMCV er et initiativ oprettet under Statens Kunstråds nye mentorordning og henhører under DMF København, mens sekretariatet er en afdeling etableret under Ishøj Kulturskole.

WMCV bliver ledet af konsulent/ musiker Lars Bo Kujahn.

Samarbejdsparter er Musikskolenetværket på Vestegnen.